Tájékoztató

A FARMRTK szolgáltatásról

A műholdas helymeghatározás számos alkalmazási területen megkönnyíti az elvégzendő munkát. Különösen igaz ez a mezőgazdaság területén, ahol a centiméter pontos gépi navigáció a megművelni kívánt területen sok idő, energia, emberi erőforrás és költség megtakarítását teszi lehetővé. A helyspecifikus (precíziós) mezőgazdasági művelés csökkenti a vetési átfedést, valamint az üzemanyag, a műtrágya, a növényvédőszer, valamint a vetőmag mennyiségét, és nem utolsó sorban kényelmesebbé, nyugodtabbá teszi a napi rutin munkavégzést.

A GNSSnet.hu szolgáltatás valós idejű korrekcióit használva a termőföldeken is centiméterre pontosan lehet „közlekedni”. Az elmúlt években mezőgazdasági felhasználóink több százezer órát használták az RTK korrekciókat a vetéshez, szántáshoz, permetezéshez, aratáshoz.

A GNSSnet.hu Szolgáltató Központ hosszútávú célja az RTK és hálózati RTK korrekciók szolgáltatásán kívül, az anyaintézményben rendelkezésre álló távérzékelési, térinformatikai geostatisztikai, termés-modellezési és ezekhez kapcsolódó adatok rendelkezésre bocsátása, így egy teljesebbé tett szolgáltatás kiépítése a mezőgazdasági felhasználók részére.

Szolgáltatási típusainkat igyekeztünk speciálisan a gazdák igényeihez igazítani.
Kérjük, amennyiben bármilyen kérdésük merül fel, forduljanak hozzánk bizalommal!